15 kysymystä hiuksista

1. Hiustyyppi?
Hento ja vaalea. Mun hiukset ei juuri ikinä rasvoitu, enemmänkin kuivahkot.

2. Missä käyt kampaajalla? Kuinka usein?

Mun luottokampaaja on Tiina Hiushuone Tunne nimisessä kampaamossa Richardinkadulla. Koska olen maailman huonoin ennakoimaan ajoissa kampaaja aikaa ja Tiinalle aikoja ei kovin lyhyellä varoitusajalla saa, niin tämän viime kampaamo kerran poikkesin luottokampaajastani ja sain peruutusajan Essille Aka Luovaan. Todella taitava hänkin kuten kuvasta näkyy! Mulla tulee käytyä kampaajalla about 4 kertaa vuodessa. Kävin kampaajalla tällä viikolla ja sitä ennen, ennen kesää toukokuussa.

3. Mitä hiuksillesi tehtiin viimeksi kampaajalla?
Mulle tehdään tosi usein sama setti. Raidotetaan, sävytetään ja taitetaan viileän vaaleaksi. Leikataan kuivat latvat pois. Ei mitään sen suurempaa muutosta koskaan. Välillä on laitettu hieman tummempaa raitaa sekaan tuomaan kolmiulotteisuutta. Tällä viikolla raidat, sävyte ja pieni napsaus latvoista. Tyveä käsitellään aina mahdollisimman vähän, jotta hiusten kasvaessa en ole riippuvainen värjäämisestä ainakaan tyvikasvun takia.

4. Tukkajumalasi?

Janni Deler ja Hillary Duff.

5. Suosikkikampaus?
Mä en oikeastaan koskaan käytä mitään kampauksia. Jos laitan hiuksia niin yleensä laineille sivu- tai keskijakauksella.

6. Kuinka usein peset hiukset – aamulla vai illalla?
Pesen aina illalla hiukset enkä ikinä kuivaa vaan annan aina hiusten kuivua itsekseen. Toki on joskus harvoin tilanteita kun joudun pestä hiukset aamulla ja jos on menoa niin, että hiukset eivät ehdi kuivua itsekseen niin sitten kuivaan. Mutta tämä tapahtuu toooosi harvoin. Ja pesen hiuksia about 3-4 krt/vko.

7. Vakio hätäkampaus?
Tiukka korkea ponnari, kaikki hiukset vedettynä taakse.

8. Millaisia hiustuotteita käytät – uusin lemppari ja ikisuosikki?
Käytän hopeashampoota tai hopeahoitoainetta parissa pesussa per viikko ja muuten kosteuttavia tai rakennepaikkaavia tuotteita. Ikisuosikkini on Balmainin hiuksiin jätettävä hoitoaine mitä olen käyttänyt jo todella pitkään aina pesun jälkeen märkään tukkaan. Samoin label m merkiltä rejuvenating radiance oil, hiusöljy mikä ei ole liian raskas hentoon tukkaani. Uusimpana lempparina olen käyttänyt risiiniöljyä hiuspohjaan, sillä minulla lähti imetyksen aikana reilusti tukkaa ja samoin päänahkani kuivui rajusti, joten tuo öljy on auttanut päänahan kuivuuteen ja ilmeisesti samalla pitäisi auttaa myös hiusten kasvuun ja vahvistumiseen. Samaista öljyä käytän myös ripsiin ja kulmakarvoihin.

8. Mikä hiustuote ei nappaa?

Muotovaahtoa tai geeliä ei ole tullut käytettyä eikä myöskään mitään tyveä kohottavia tuotteita.

9. Jäätävin hiuslookkisi?
No mitään extreme radikaalia ei ole koskaan ollut, mutta joskus ehkä yläasteella (?) hiukseni värjättiin niin että ne oli alta ruskeat ja päältä blondit :D Tämä taisi olla joku hetken trendi silloin, ai kamala.

10. Syötkö ravinnelisää hiuksille?
Kyllä! Otin Hairlustin lisäravinteet käyttöön kun hiukseni alkoivat tippua imetyksen yhteydessä. Omaan postaukseen aiheesta pääset tästä.

11. Käytätkö/oletko joskus käyttänyt hiuslisäkkeitä?
Juu kyllä ja toivottavasti en enää ikinä. Olen pari kertaa sortunut teippipidennyksiin ja hyvin huonolla menestyksellä. Ensimmäisen kerran minulla oli ne 3 kk ja toisen kerran ne taisi olla kuukauden. Ensimmäisellä kerralla pidennykset värjääntyivät Italian lomareissulla aivan vihreäksi. Toisella kerralla pidennystukka oli jo alusta alkaen eri värinen kun oma hius ja se oli täysi katastrofi. Näiden lisäksi olen käyttänyt klipsipidennyksiä silloin tällöin, tosin en nyt viimeiseen 2,5 vuoteen, mutta nuo klipsit oli ehkä paras vaihtoehto näistä. Toi kivaa volyymia välillä esimerkiksi kihartaessa tukkaa.

13. Hiuskatastrofi?

Tämä saattoi aikanaan tuntua hyvältä idealta, mutta minulla oli teini-iässä aivan tummat hiukset mitä itse värjäsin kaupan väreillä. Ja tietty niitä tuli värjättyä usein, koska omat hiukseni on niin vaaleat, että karmea juurikasvu tuli näkyviin vain muutamassa viikossa. Ja siinähän meni varmasti ainakin vuosi ellei jopa enemmän, että sain oman vaalean värini takaisin. Tämän vaalennusprojektin tajusin onneksi tehdä kampaajalla.

14. Millä suoristat ja/tai kiharrat?

Suoristan ja kiharran Ghd suoristusraudalla, mutta tämän lisäksi minulla on Clas Ohlsonilta ostettu paksumpi kiharruspuikko, mikä on itseasiassa todella hyvä (ja halpa).

15. Hiusvinkki?

Pidä hiusten käsittely minimissään. Säästää tukkaa ja aikaa. Vaikka oikeasti, ihailen ihmisiä jotka jaksaa päivittäin laittaa tukan nätisti ja varioida erilaisia kampauksia. Olen itse vain superlaiska tekemään tukalle yhtään mitään.

xx Saara

  • Beauty

Tykkää-merkinnät

Kommentit