Imetystarina

Olen pohtinut useaan otteeseen kirjoitanko tästä aiheesta ollenkaan vai en, mutta koska tämä aihe tuntuu puhuttavan ja kiinnostavan eikä meilläkään ihan ongelmitta sujunut niin ajattelin lyhyesti avata miten imetys omalla kohdallani meni.

Meillä imetys alkoi heti laitoksella sujumaan todella hyvin, maitoa riitti hyvin alusta asti ja vauva oli tyytyväinen. Noin kolmen kuukauden kohdalla tulikin yhtäkkiä pari viikkoa kestävä vaihe, jolloin vauva söi tunnin välein - yötä päivää. Ja on sanomattakin selvää, että aloin olemaan parin viikon jälkeen aika loppu tuohon heräilyyn kun itse nukuin yöt max puolen tunnin pätkissä. Mietimme kotona mistä ihmeestä tämä voi johtua, mainitsin ohimennen asiasta lääkärikäynnilläkin ja päädyimme antamaan korviketta lisämaitona mikä osittain ongelman ratkaisi ja yöt alkoivat sujumaan taas paremmin. Tällöin päättelin siis, että joko minulta ei tullut maitoa tarpeeksi tai rintamaitoni ei ollut riittävän rasvaista pitääkseen vauvaa kylläisenä pidempään.

Kuitenkin jonkinlainen tyytymättömyys aina imetyksen jälkeen vauvalla edelleen oli ja itselläni oli sellainen fiilis, että joku imetyksessä vieläkin mättää kun pullosta korviketta saatuaan hän oli aina täysin tyytyväinen. Sain neuvolassa ohjeistuksen jäädä imetysdieetille tarkoittaen, että ruokavaliostani karsittiin pois viljat, kananmuna ja maito. Tällä selvitettäisiin, onko ruokavaliossani jotain mikä vauvaa ärsyttää. Ja varmasti oli, sillä tämä imetysdieetti ratkaisikin ongelman. Olen kirjoittanut tästä aikanaan oman postauksen ja sen löydät täältä.

Tämän jälkeen noin kuukauden ajan hän sai puolet rintamaitoa ja puolet korviketta. Kuitenkin imetys alkoi pikkuhiljaa vähenemään. Ei omasta toimestani, vaan vauvan. Hän alkoi turhautumaan rinnalla, ei jaksanut keskittyä ruokailuun ja välillä sai kunnon raivareita kun yritin imettää. Toki olin tietoinen, että näin saattaisi käydäkin. Muutamia viikkoja tämän jälkeen yritin vielä ylläpitää imetystä ehkä vähän väkisinkin kunnes totesin, että tämä taisi olla nyt tässä. Ensimmäiset kolme kuukautta siis täysimetin ja seuraavat kolme osittain.

Miten tämä yhteistyö liittyy imetykseen? Noin viiden kuukauden kohdalla hiukseni alkoivat kirjaimellisesti tippua päästä. Hiuksia harjatessani harja ja lattia oli täynnä hiuksia, suihkun lattiakaivo jokaisen suihkukerran jälkeen oli täynnä hiuksia. Haroessani hiuksia niitä jäi aina tuppo käteen. Hiuksia oli aivan joka paikassa. Ja nyt kohta vauvan ollessa 7 kuukauden ikäinen tuntuu siltä, että ponnarini on pienentynyt puolella.

Sain Hair Lustilta testiin Hair Growth Formula Gummies viinikumivitamiineja mitkä sisältävät runsaasti biotiinia, foolihappoa ja B5, B6 & B12-vitamiineja, joiden yhteisvaikutus on täydellinen hiusten vahvistamiseen. Ja onko herkullisempaa tapaa kasvattaa ja vahvistaa tukkaa kuin aloittaa jokainen päivä karkinmakuisella vitamiinilla? Ehdottomasti ei ole.

xx Saara

Tykkää-merkinnät

Kommentit