Itkupotkuraivareita ja paluu Malmön juhannukseen

No niin kokeillaas uusiksi. Mä olen kerran jo tämän postauksen julkaissut jolloin siitä katosi kaikki teksti (?)

Sain juuri uhmakkaan taaperon päiväunille, sitä ennen hän huusi meidät ulos kaikista kaupoista ja ravintoloista Triplassa. Ai että mikä ihana vaihe. Häntä voin myös syyttää tästä blogitauosta, kun on päivisin kädet aika täynnä atm. Päättäväisyyttä ja temperamenttia riittää, kaikki pitää saada tehdä itse ja aina jos ei saa mitä haluaa, seuraa itkupotkuraivarit (joskus ihan ilman syytäkin). Se miten aamu alkaa määrittelee pitkälti päivän kulun, onko se mukavaa vai vähän vähemmän mukavaa. Tuntuu, että joka toinen aamu herätään kiukkuisena väärällä jalalla ja joka toisena aamuna ollaan niin iloisia. Huhhuh, semmosta tunteiden vuoristorataa.

Löytyykö lukijoista kohtalotovereita? Kuullostaako tutulta?

Kuvissa palaankin juhannukseen jolloin viimein pääsimme Ruotsiin Malmöön siskoni perheen luo. Tätä oli odotettu. Ja oli aivan ihanaa, en malta odottaa seuraavaa reissua sinne. Säätkin meitä suosi loppuen lopuksi sadeuhasta huolimatta. Lensimme siis Köpikseen (1h30min about) ja Kastrupin lentokentältä tuli suora junayhteys Malmöön 9 minuutissa. Kentälläkään ei kummassakaan päässä mitään ruuhkia ollut, joten tuo matka taittui hyvinkin vaivattomasti ja nopeasti kiukkusen ja villin taaperon kanssa, vaikka menolennon hän taisi huutaa lähes kokonaan.

Perillä olikin sitten ihan eri ääni kellossa ja näin rentoa viikonloppua en ole tainnut viettää aikoihin, kiitos kuvissa näkyvän innokkaan 2- ja 4-vuotiaan hoitoavun, jotka jaksoivat viihdyttää serkkutyttöä koko juhannuksen. Mun tehtävä oli käytännössä syöttää ja nukuttaa. Olen todellakin valmis lähtemään uudelleen vaikka heti :D

Ensivaikutelma Malmöstä oli todella positiivinen. Kaunis ja sympaattisen oloinen kaupunki. Todellakin ihan erilainen kuin millaisen kuvan ainakin uutisointi kaupungista antaa. Vaikka viikonlopun aikana emme paljon entineet kierrelläkkään, listasin alle vielä muutaman Malmö vinkin jos sinnepäin joskus eksyt.

Malmö Folketspark - Tällainen meiltä todellakin Suomesta puuttuu. Iso puistoalue mistä löytyi ravintoloita, grilli, kahviloita, leikkipuistoja, pomppulinnoja ja paljon muuta aktiviteettia lapsille. Lisäksi iso nurtsialue piknikille ja hengailulle.

Malmön Keskusta - Kauniita taloja, ihania pieniä katuja, söpöjä kahviloita ja kauppoja. Tosin täällä kierreltiin juhannuspäivänä, jolloin lähes kaikki oli suljettuna.

Lilla Torg - Torialue mitä ympäröi lukuisat ravintolat ja kahvilat terasseineen.

Hyllie - Alue missä siskoni perhe asuu. Muistuttaa paljon paikallista Jätkäsaarta, tosin paljon kivempi (eikä todellakaan niin työmaa). Hylliessä oli kivoja leikkipuistoja, iso hotelli, juna-asema, oletan että Malmön isoin kauppakeskus Emporia sekä Malmö Arena.

xx Saara

Tykkää-merkinnät

Kommentit