Katsaus tämän vuoden reissuihin sekä pohdintaa raskaana matkustamisesta

Alkuvuodesta vietimme Pariisissa vajaan viikon kaupunkiloman. Tämä oli neljäs reissuni Pariisiin.

Pääsiäisen aikoihin matkustimme Dubaihin kymmeneksi päiväksi. Dubaista tulikin yksi lempikohteistani ja sinne suunnalle mielelläni matkustaisin uudelleen milloin vain. Reissusta voit lukea lisää tästä postauksesta.

Tallinnassa olemme olleet mieheni kanssa pariinkiin otteeseen tänä vuonna, jonka lisäksi tein vielä päiväreissun siskoni kanssa sinne alkukuusta. Ehdoton lempparimme on Tallinnan Hilton hotelli missä yövymme joka kerta Tallinnassa ollessa. Hotelli on uusi, moderni ja huoneet ovat ihania sekä aamupala, ravintola ja palvelu ovat älyttömän hyviä. Yksi kivoimmista hotelleista missä olen ollut.

Kesälle oli suunnitelmissa lähteä autolla kiertämään Eurooppaa. Kaikki kesän reissusuunnitelmat saivat kuitenkin jäädä vaikean alkuraskauden takia. Autossa en pystynyt istumaan kuin erittäin lyhyitä matkoja ja niilläkin tuli huono olo, joten parin viikon autoreissu olisi ollut täysin tuhoon tuomittu. Auringosta ja helteestä en pystynyt nauttimaan yhtään, joten ei olisi ollut mitään ideaa lähteä reissuun niin, että se olisi luultavasti mennyt osaltani huonovointisena ilmastoidussa hotellihuoneessa. Päätimmekin kesällä siirtää mahdollisen reissun syksymmälle, jos/kun vointini olisi parempi.
Joululle olimme osittain ostaneet jo lennot ja tarkoituksena oli lähteä Malediiveille kolmeksi viikoksi. Lentoliput oli tietty hankittu ennen kun tiesimme raskaudesta ja valitettavasti tuo on liian myöhäinen ajankohta matkustaa, joten sekin reissu sai nyt jäädä. Yritimme kyllä vaihtaa lentolippuja aikaisemmalle ajankohdalle, mutta ottamillamme lentolipuilla ei ollut vaihto- eikä peruutusoikeutta, joten se niistä sitten. Onneksi emme olleet vielä ehtineet varata kuin osan matkasta.

Kesän pieleen menneiden reissusuunnittelujen jälkeen, nyt voisi jo kuvitella nauttivansakin lomamatkasta. Mitään lukkoonlyötyä kohdetta tai ajankohtaa meillä ei ole ja koko syksyn reissu on muutenkin vasta ajatuksen tasolla. Tällä hetkellä tuntuu vaikealta miettiä reissua kovin pitkän ajan päähän ja helpoimmalta tuntuisi ottaa suht äkillinen lähtö vielä silloin kun olo on hyvä ja energinen. Ikinä kun ei tiedä mihin suuntaan olo menee tai onko se esimerkiksi kuukauden tai kahden päästä enää yhtä hyvä. Mutta jos johonkin reissuun päädymme lähtemään tulee se ajankohdallisesti varmastikin olemaan syyskuussa tai viimeistään lokakuun alussa. Tavoitteena olisi rento loma, vielä kun se on kahdestaan mahdollista. Jos jollain on hyviä ehdotuksia lomakohteista syksylle, kuulisin ne mielelläni! :) Mielellään niin, ettei lento olisi mikään kovin pitkä. Toki kohdetta täytyy miettiä myös sen mukaan, missä varmasti terveydenhuolto toimii ja missä pääsisi ongelmitta luotettavalle lääkärille, jos sellainen tarve tulisi. Jotenkin ehkä hieman myös jännitän tätä. Olisi kiva kuulla muilta raskaana olevilta/olleilta, oletteko reissanneet raskaana tai onko ollut samanlaisia ajatuksia?

xx Saara

  • Travel

Tykkää-merkinnät

Kommentit