Korona positiivinen

Viikon hiljaisuus blogista. Koska nyt se sitten iski meihinkin, korona koko perheellä, myös pienimmäisellä (että jos joku sanoo, että korona ei tartu lapsiin niin...)

Miehelläni alkoi oireet meistä ensimmäisenä. Punoittavat silmät ja pieni nuha. Ei todellakaan tullut heti mieleen, että olisko tämä nyt se korona. Onneksemme tästä vähän ajan päästä mieheni sai puhelun ystävältään jota oli nähnyt, että tämän vaimolla oli todettu positiivinen korona. Tästä päivän päästä myös tällä mieheni ystävällä (jolla korona oli ollut siis ihan täysin oireeton). Näin ollen miehenikin meni heti testiin ja kun hänen positiivinen vastaus tuli, menimme minin kanssa myös.

Oireet minulla itselläni alkoi muutamia päiviä mieheni jälkeen. Heräsin yöllä siihen, että koko kroppaa kolotti päästä varpaisiin ja oli aivan sairaan kylmä. Ihan pientä kurkkukipua ja nuhaa myös, mitä ei kyllä sitten enää aamulla ollut. Mutta tuo kolotus ja kova pääkipu oli. Tätä kesti muutamia päiviä, mihin kyllä burana toimi heti. Ehkä myös olo oli hieman normaalia väsyneempi. Kun näistä oireista päästiin, katosi maku- ja hajuaisti tyystin ja kadoksissa on edelleen (on muuten tosi hassua syödä). Kun oireet alkoivat itselläni, olin aika varma, että kyllä tämän täytyy koronaa olla koska oireet poikkesivat kuitenkin täysin esimerkiksi normiflunssasta. Ja omalla kohdallani normiflunssa on kyllä pahempi.

No sitten vielä tämä perheen pienin, jonka oireet alkoi seuraavana aamuna kun omat oireeni olivat alkaneet edellisyönä. Ihan pientä nuhaa ja normaalia itkuisempi ja väsyneempi, mutta ei muuta hänelläkään.

Joten onni sinänsä, että näin helpolla tästä päästiin.

Tarkoin tätä kyllä Suomessa hoidetaan. Mieheni on tainnut puhua neljä kertaa ja minä kaksi kertaa puhelimessa eri lääkäreiden (tai muun hoitohenkilökunnan) kanssa puhelimessa. Tarkoin kyselevät päivämäärät, oireet, nimet ja numerot mahdollisilta altistuneilta jne.

Mietin tuossa ennen kuin tämä meillä oli, että tuntuisi melkein helpommalta sairastaa korona, jonka jälkeen voisi palata elämään vähän normaalimmin ja vapaammin tai ainakin ilman sitä pelkoa, että koska siihen sairastuu tai jos se olisikin oireeton, että ketä voisi altistaa. Toiset eivät tätä ymmärtäneet ja toiset olivat kanssani täysin samaa mieltä. Mulla on jotenkin semmoinen olo, että ennemmin tai myöhemmin kun ihmiset palaavat elämään normaalia elämää niin suurin osa tämän tulee käymään läpi kuitenkin. Ja varmaan moni jo tietämättään sairastanutkin oireettomana. Ja tämähän on vain minun mielipide.

Mutta oli miten oli, onneksemme meidän perhe pääsi näin helpolla ja samalla olo on aika huojentunut.

xx Saara

Tykkää-merkinnät

Kommentit

VeraKautto
VeraKautto,

Kovasti tsemppiä koko teidän perheelle! <3
nouw.com/verakautto
SaaraPyykko
SaaraPyykko,
Kiitos paljon! <3 Täällä kaikki hyvin <3
nouw.com/saarapyykko
Ilonasport
Ilonasport,
Tsemppiä teille kaikille! Ei oo helppo tämä korona. Minäkin menen töihin pian niin saa nähä kuinka käy itellä. Toistaiseksi mieheni kanssa olemme olleet terveinä. Paranemisia teille. <3
nouw.com/ilonasport
IP: 82.99.3.229