Koronakaranteenin selviytymiskeinot

Minin hyväntuulisuus

Fun fact: mä olin kirjottanu tän osion postauksesta jo hetki sitten ja tilanne on hieman muuttunut viime päivien aikana. Mutta pääosin, tänä koronakaranteenin aikana mini on ollut todella hyväntuulinen ja elämä hänen kanssaan on ollut suhteellisen helppoa! Näihin olosuhteisiin nähden helpompaa kuin mitä ikinä olisin osannut odottaa. Olen ollut paljon menossa minin kanssa jo pian hänen syntymästä lähtien, ollaan todella sosiaalisia ja nähdään yleensä viikottain ystäviä, perhettä ja muita lapsia, joten tämä vallitseva tilanne on aika poikkeava meidän normaalista arjesta. Tosin nyt viime päivinä yksi puhkeava takahammas on aiheuttanut pientä kiukkua, mutta toivotaan että tämä menisi nopeasti ohi. Mini oli myös ennen aina jatkuvasti kipeänä, siis ihan joka kuukausi, mutta nyt kun ei käydä missään eikä nähdä ketään, hänkin on pysynyt terveenä mikä helpottaa elämää myös huomattavasti.

Uni

Tän uuden päivärytmin myötä, myös mun unirytmi on jotenkin todella hyvä tällä hetkellä. Mä lähes poikkeuksetta nukahdan klo 21:30-22 välillä ja herään 6:30-7:30 kun mini herää. Mielellään kyllä nukkuisin pidempäänkin, toi 6:30 on mulle tosi aikainen herätys :D Mutta ompahan onneksi kunnolliset pitkät yöunet takana. (Pitäis varmaan koputtaa puuta, koska just kun mä pääsin sanomaan että on ollut helppoa niin tuo hammaskipuilukin alkoi...)

Päivittäiset puistoilut

Mini on myös alkanut kävelemään kunnolla ja suostuu kävellä nyt myös ulkona (jostain syystä aluksi ei suostunut vaikka kenkiinkin oli totuteltu sisällä), joten puistoilu ja ulkona haahuilu kuuluu meidän joka päiväiseen rutiiniin. Koin puistoilun vähän haasteelliseksi ennen kävelyä, mutta nyt sekin on helpottunut huomattavasti. Miniä kiinnostaa kuitenkin hiekkalaatikon, keinun ja liukumäen sijaan enemmän kaikennäköiset kynnykset, kivetykset ja portaat mitä se sitten sahaa eestaas, joten tuo haahuilu kuvastaa välillä paremmin meidän ulkoilua. Ja siis mikä sen parempi tapa väsyttää lapsi esimerkiksi päiväunille kun viedä se ulos. Pikkujalat väsyvät nopeasti ja ulkoilma tekee tosi hyvää.

Kotitreenit

Mulle kotitreenit oli aluksi ihan hirveää pakkopullaa. Siis tuntui siltä etten saa kotona mitään kunnon treeniä aikaiseksi. Mutta nyt kuukauden jälkeen fiilikset on aika erit ja kotitreenit tuntuu itseasiassa tosi hyvältä tällä hetkellä. Tosin isona syynä tähän on se, että a) jollain ihmeen tuurilla mä löysin Viikin Prismasta itselle kahvakuulia (joita hätäpäissäni ostin sitten 4 kpl) ja b) tilasin mun PT:ltä kotitreeniohjelman. Mua helpottaa aina kun on joku selkeä ohjelma mitä noudattaa viikottain ja nuo välineet tietysti myös.

Leffat

Siis mä olen innostunut leffoista tän koronakaranteenin aikana. Tää voi kuullostaa hassulta, mutta mulla tosi harvoin tuli katsottua kotona leffoja (ellei se ollut joku tosi spessu mitä olin odottanut). Tai siis kyllähän mä aina alotin katsomaan, mutta lähes poikkeuksetta nukahdin ensimmäisen 15-30 minuutin aikana. Yhden 30:stä elokuvasta sain katsottua loppuun. Mutta nyt on kyllä ihan eri meininki ja toki johtuu pääosin tästä, että kotona tulee vietettyä aikaa paljon enemmän kuin ennen. Mulla on tullut katsottua paljon enemmän elokuvia ja teen aktiivisesti listaa puhelimeen elokuvista mitä haluan seuraavaksi katsoa.


xx Saara

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Ilonasport
Ilonasport,
Ihana postausta. Näistä saa voimaa
nouw.com/ilonasport
SaaraPyykko
SaaraPyykko,
Kiitos Ilona, kiva kuulla!☺️❤️
nouw.com/saarapyykko
Ilonasport
Ilonasport,
<3 ihanaa kevättä
nouw.com/ilonasport
Kirjoita kommentti...
IP: 82.99.3.229