Mitä kotiäidit tekevät?

Olen aiemmin ollut hieman huono pysymään paikallaan tai viihtymään ylipäätänsä kotona, joten täytyy myöntää, että raskaana ollessa pohdin kuinka saan ajan äitiyslomalla kulumaan. Mutta miten väärässä olinkaan?

Päivät kuluvat uskomattoman nopeasti ja tuntuu, että tekemistä olisi enemmän kuin mitä loppuen lopuksi ehdin edes tekemään. Sellaista luppoaikaa päivisin ei kyllä juurikaan ole varsinkin nyt kun vauva on jo pian 5 kuukauden ikäinen ja vaatii huomiota ja viihdyttämistä lähes taukoamatta. Pitkiä päiväuniakaan hän ei enää nuku kuin liikkuvissa vaunuissa. Ja for real, syötöt, vaipanvaihdot, hoitolaukun pakkaaminen tai ylipäätänsä se että pääsee vauvan kanssa ovesta ulos - vie yllättävän paljon aikaa.

Mihin meidän peruspäivät sitten kuluvat?

Herätään hieman vaihtelevasti klo 8-9 välillä. Aamutoimien jälkeen, mihin hujahtaakin helposti pari tuntia, lähdemme lähes poikkeuksetta ulkoilemaan pariksi tunniksi. Välillä juosten, välillä kävellen tai välillä lenkkeilemme treffaamaan ystäviä tai muita äitejä ja vauvoja kahville, lounaalle tai muuten vain ulkoilemaan. Tuolloin, noin puolen päivän aikoihin, vauva nukkuu pisimmät päiväunet vaunuissa.

Tämän jälkeen yritän laittaa ruokaa ja tehdä kotitöitä sen mitä vauvalta ehdin. Suurin osa ajasta menee kuitenkin hänen viihdyttämiseen. Loppupäivänä vauva nukkuu yleensä vielä parit lyhyemmät päiväunet joko kotona tai autossa/vaunuissa jos olemme liikkeellä. Huomaamatta onkin jo iltatoimien aika ja vauva nukahtaa yöunille 20:30-22 välillä.

Vauva on kulkenut minulla ja meillä mukana omissa menoissa lähes syntymästä lähtien, mutta usein myös arkipäivät kuluvat pitkälti kotona tuota aamupäivää lukuunottamatta. Tosin tämäkin on täysin päivistä ja viikoista riippuvaista. Joskus tulee oltua enemmän menossa, joskus vähemmän. Sen olen kuitenkin huomannut että mitä säännöllisempi päivärytmi on, sen helpommin kaikki sujuu. Kun unet, syötöt ja muut arkirutiinit ajoittuvat about samoihin aikoihin, sujuvat tällöin yötkin usein paremmin.

Vauvakino on tähän mennessä ainoa vauva aktiviteetti mihin olen toistaiseksi osallistunut. Kyllähän Helsingissäkin järjestettäisiin varmasti vaikka mitä, mutta jotenkin en ole vielä innostunut näistä sen enempää. Syksyksi ilmoitin meidät kuitenkin muskariryhmään. Jospa tuo sitten innostaisi osallistumaan johonkin muuhunkin. Jos siellä lukijoissa on pk-seudulla asuvilla kotiäideillä hyviä vinkkejä näistä, otan mielelläni vastaan!

T-paita - Uniqlo

Hame - Zara

Kengät - Chanel

Aurinkolasit - Gucci

xx Saara

Tykkää-merkinnät

Kommentit