Muutama sana raskaudesta

Taitaa olla kesän viimeinen festariviikonloppu. Itsehän kirjoittelen tätä postausta sohvanpohjalta kotona, kahdet päikkärit takana, eihän kello olekaan kun neljä päivällä. Tein töitä kahden päivän sisään lähes 30 tuntia ja olin eilen kotona kuvauksista puolen yön aikaan. Täytyy sanoa, että hieman jaloissa tuntui tänä aamuna herätessäni. Vaikka kuvauspäivät välillä venyykin pitkiksi ja etenkin nyt raskaana ollessa pitää psyykata itsensä niihin vielä hieman eri tavalla, tykkään työstäni yli kaiken enkä vaihtaisi sitä pois mistään hinnasta.
Veikkaan, että usealla raskaana olevalla tai raskaaksi yrittävällä on jonkinlainen kuva siitä millaista raskausaika tulee olemaan esimerkiksi arjen ja liikkumisen suhteen tai mitä ylipäätänsä tarvii muuttaa ja mitä ei. Niin minullakin oli. Kuitenkin herätessäni yksi kaunis aamu pahaan oloon (ja aika monta muuta aamua tämän jälkeenkin), muuttui mielikuvani aika nopeasti.

Kuten tässä postauksessa mainitsin, en ensimmäiseen kahteen kuukauteen jaksanut tehdä yhtään mitään muuta kuin mitä oli pakko. Ja sekin mitä oli pakko tehdä, ei tuntunut kovin nautinnolliselta. Jossain vaiheessa oloni onneksi parani ja tällä hetkellä tunnen olevani täynnä energiaa. Toki energiaa ei nyt riitä aivan samalla tavalla kuin ”normaalitilassa”, esimerkiksi huomaan herkemmin jos yöunet ovat jääneet lyhyiksi tai on tullut syötyä huonosti. Mutta silloin kun pitää levosta ja ravinnosta huolen, jaksaa painaa pitkätkin päivät. Toivon, että tämä olo jatkuisi mahdollisimman pitkälle raskauteen ja aion ehdottomasti tehdä töitä raskauden loppuun asti, jos vain oloni sen sallii. Jos ei, niin sitten tehdään toisin :)
Sattuneesta syystä on tullut viime aikoina paljon seurattua sosiaalisen median eri kanavissa keskusteluja liittyen raskausaikaan ja siinä jaksamiseen, liikkumiseen ja syömiseen. Tuntuu, että osa ihmisistä kovinkin kärkkäästi kirjoittavat miten ja mitä pitäisi tehdä tai jopa arvostelevat muiden tapaa toimia. En itse voi ymmärtää tällaista, koska jokaisen raskaus on erilainen. Mielestäni jokainen saa tehdä niin, mikä itsestä tuntuu hyvältä. Toisilla raskaus on helpompi ja toisilla vaikeampi. Toiset pystyvät nauttimaan ajasta ja toiset eivät. Toiset selviävät ilman ylimääräisiä vaivoja ja toiset saavat niitä entistä enemmän. Sen mukaan minusta sitten sitä omaa raskausaikaakin eletään. Sinun tapasi toimia, ei välttämättä onnistu toisella.

xx Saara

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Reeta
,
Amen! Hyvä, että energiat ovat nyt kohdillaan.
Saara Pyykkö
,
Sanoppas muuta, pystyy jo nauttimaankin ajasta 😊