Raskausviikko 35

Enää viisi viikkoa laskettuun aikaan. Raskauden alkuaika tuntui loputtomalta, mutta tämä syksy on mennyt yhdessä hujauksessa. Tuntuu, että loka- ja marraskuu meni yhdessä silmänräpäyksessä. Ensi viikolla on viimeinen lääkärintarkastus ennen babyn syntymää, mutta neuvolakäyntejä on vielä useampi luvassa. Ensi viikolla on myös tarkoitus käydä tekemässä isompia hankintoja vauvaa varten.


Vointi ja uni

Reissu meni hyvin ilman mitään ongelmia, mutta reissun jälkeen olo onkin ollut kaikkea muuta. En tiedä onko ollut vain huono viikko vai onko nämä nyt jo näitä loppuraskauden oireiluja. Olo on ollut todella väsynyt ja olen nukkunut enemmän kuin pitkään aikaan. Ei yövalvomisesta enää tietoakaan. Nukun lähes 10 tunnin yöunia. Monena aamuna olen herännyt vain aamupalalle ja nukahtanut takaisin vielä pariksi tunniksi. Ja päikkäritkin olen nukkunut lähes joka päivä tällä viikolla. En tajua mistä tätä unta riittää. Toisaalta - parempi tämäkin kuin ne univaikeudet.

Väsymyksen lisäksi vatsa on todella alkanut painamaan ja pelkästään sängyssä kääntyminen tuottaa jo vaikeuksia. Nyt koen ensimmäistä kertaa vatsan olevan oikeasti jo tiellä :D Pitkään samassa asennossa oleminen ja varsinkin selkä suorassa istuminen tuntuu todella epämukavalta. Autoa ajaessakin täytyy laittaa penkki reilusti takakenoon. Saatan myös yöllä herätä välillä ikäviin kylkikipuihin. Ehkä alkaa babyllakin olla jo tila hieman ahtaalla. Potkutkin ovat muuttuneet enemmänkin isoiksi muljahteluiksi.

Supistuksia olen tuntenut ensimmäisen kerran tällä viikolla. Treenaamisestakaan ei ole meinannut tulla mitään ja eilenkin jouduin lopettamaan treenin kesken supistelujen takia. Ehkä täytyy vain hyväksyä, että nyt loppuajasta ei pysty enää treenaamaan ihan samalla tavalla kuin tähän asti.

Tällä viikolla on myös ollut lievää päivittäistä pahoinvointia ja jo muutaman viikon jatkunutta närästystä. Syödä ei pysty kuin pieniä määriä kerrallaan eikä mitään mikä ainakaan närästystä yhtään pahentaa.

Kroppa ja paino

Painoa on tullut tähän mennessä vajaa +11 kg. Alussa stressasin painonnoususta, mutta en enää pitkään aikaan. Sitä vain huomasi että paino nousee ja se on väistämätöntä. Vaikka kuinka liikkuisi ja söisi terveellisesti. Neuvolan mukaan painoindeksilläni paino voisi nousta vaikka +16 kg ja silloinkin olisi vielä ihan normaalirajoissa, joten ei tässä onneksi ole huolta sen suhteen.

Vatsa alkaa olla jo niin iso, että mukavinta on olla mieheni paidoissa ja muissa niin rennoissa vaatteissa etteivät purista tai kiristä mistään :D


Huomenna alkaa virallisesti äitiysloma, joten nyt saa onneksi vain chillata ja tehdä asioita oman jaksamisen mukaan. Saa nukkua kun nukuttaa ja levätä kun sille on tarvetta. Itseni tuntien en kuitenkaan osaa olla tekemättä mitään suunnitelmia, joten kaikennäköistä jo ensi viikollekin sovittuna. Täytyy sanoa, että alkaa olla jo hieman malttamaton olo loppua kohden.

xx Saara

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Rosa
,
Heippa! Saara sie hehkut! Ihana tämä sinun blogi! ❤️Minulla nousi paino 20kiloa ja ei mennyt kuin muutama kuukausi ja oli paino olikin pudonnut 23kiloa. 😊 Ole huoleti painon noususta ja nauti kun saa syödä huoleti😍
SaaraPyykko
SaaraPyykko,
Voi kiitos Rosa😍 Kiva kuulla!❤️ Joo näin mä oon vähän kuullutkin, että nopeaa se sitten laskeekin😊 Pääasia että baby voi hyvin🙏🏻
nouw.com/saarapyykko
pinjasblog
pinjasblog,
Voi miten ihana masu😍 Mulla oli molemmista pojista vikat raskausviikot lähestulkoon vaan miehen paitoja päällä🙈 Tsemppiä loppuraskauteen!❤️
nouw.com/pinjasblog
SaaraPyykko
SaaraPyykko,
Kiitos paljon😍 Joo kyllä nyt loppuajasta taidan turvautua miehen paitoihin, mukavampi niin🙈
nouw.com/saarapyykko