Vinkkini vauvan kanssa matkustamiseen

Useimmiten periaatteenani on, että matkatavarat minimiin, mutta tämän periaatteen sai todella unohtaa vauvan kanssa matkustaessa. Tuntuu, että mitä pienempi ihminen, sen enemmän tavaraa tarvitsee mukaan. Vauva kuitenkin on toistaiseksi pelkällä rintamaidolla, joten se ettei mitään ruokia tarvinut roudata mukana, helpotti huomattavasti. Samoin vaippoja otimme mukaan sen verran, että riittää ensimmäisille päiville ja ostimme niitä kohteessa sitten lisää.

Vaatteita saa varata kuitenkin reilusti mukaan ihan siitä syystä, että ne voi joutua vaihtamaan parikin kertaa päivässä. Itselläni oli jopa liian vähän hänelle vaatteita mukana, mutta onneksemme talollamme oli pesukone, jotta vaatteita ja harsoja pääsi pesemään kesken reissun.

Vaatteiden lisäksi tietysti kaikki muut päivittäisessä käytössä olevat tavarat on otettava mukaan. Mukana oli myös rintapumppu ja tuttipullot, mitkä olivatkin todella tarpeelliset jotta pystyin jättämään vauvaa muutamaksi tunniksi äidilleni tai miehelleni reissussa hoitoon. Muutenkin kun matkoilla saattaa olla pitkiäkin aikoja liikenteessä, saatoin välillä ottaa maidon tuttipullossa mukaan mikä hieman helpotti syöttämistä hankalimmissa paikoissa.

Matkalle lähtiessämme kysyin lääkäriltä vielä vinkit pienen vauvan kanssa matkustamiseen. Hän kehoitti ainoastaan pesemään käsiä ahkerasti, etenkin lentokentillä ja lentokoneessa, sekä ostamaan Rela-tippoja mitä voi antaa vauvalle reissun ajan. Muutoin rintamaidon vielä tässä vaiheessa pitäisi antaa vauvalle hyvä vastustuskyky. Myös käsidesi kulki mukana, koska aina ei ollut mahdollisuutta päästä käsiä pesemään. Babywipesit olivat myös kätevät tilanteissa kun vaippaa joutui vaihtamaan hankalimmissa olosuhteissa tai jos esimerkiksi ravintolan wc:stä ei tullut lainkaan lämmintä vettä. Vaikka Teneriffalla olikin lämmin, olivat kevyet viltit rattaissa tarpeellisia etenkin iltaisin ja aamuisin.

Vaikka kaikki alle 2-vuotiaat menevät sylissä matkustavina, päätimme ostaa vauvalle oman paikan koneeseen. Tämän sai siis ostettua lastenlipun hinnalla ja näin ollen saimme turvakaukalon koneeseen sisälle mukaan. Tämä helpotti kyllä huomattavasti matkustamista pienen vauvan kanssa, niin lentokentällä kuin lennollakin. Varsinkin kun pieni vauva ei pysty vielä tukevasti sylissä istumaan. Lennot meidän tytär suurimmaksi osaksi nukkui, joten lento meni kaikin puolin todella rennosti. Ehdottomasti tulevillekin lennoille aiomme ostaa vauvalle oman paikan.

Ostimme ennen reissua Babyzen YOYO 0+ kk matkarattaat, mitkä saa viedä käsimatkatavaroina koneeseen sisälle. Serkkuni kertoi, että heidän matkustaessa Kreikkaan, oli lentoyhtiö hukannut ruumaan menneet rattaat ja näin ollen joutuivat olemaan koko reissun ilman rattaita, sillä tuolta Kreikan pieneltä saarelta ei uusia ollut saanut ostettua. Näin ollen koen turvallisemmaksi ja helpommaksi sen, että rattaat saa koneeseen käsimatkatavaroina mukaan. Tietty tämä helpottaa myös lentokentällä kulkemista, varsinkin isoilla kentillä missä kävelymatkat ovat pitkät. Ostimme rattaisiin myös adapterit, millä saamme Maxi-Cosin turvakaukalon matkarattaiden runkoon kiinni. Joten autolla/taksilla liikkuessa ei tarvitse mukaan kuin rattaiden rungon ja tuon turvakaukalon saa sitten nostettua niihin automatkan jälkeen.

xx Saara

Tykkää-merkinnät

Kommentit