Wanna be French? Huomioita Rivieralta

Mekko - Boohoo

Sandaalit - Zara

Laukku - Gucci

Mun mielestä tupakointi on vähentynyt tai hävinnyt lähes kokonaan Suomessa katukuvasta, mutta Ranskassa lähes jokainen ranskalaisnainen polttaa. Tai varmasti useat miehetkin, mutta jotenkin tuo naisten tupakointi kiinnitti erityisesti huomioni. Ja ne harvat jotka eivät tupakoineet, käyttivät sähkötupakkaa mitä myös mainostettiin paljon.


Jotenkin mua aina yllättää ranskalaisten huono englannin kielen taito ja esimerkiksi muutamissa ravintoloissa ei ollut ollenkaan englannin kielisiä ruokalistoja. Ravintoloissa ruokaa tilatessa meille eräänkin kerran tuli pieniä kommunikaatio ongelmia eikä ollut aina ihan varma mitähän sieltä pöytään tuodaan.


Jokaisella naisella oli Hermeksen Oran sandaalit ja joka toisella Diorin Book Tote bag. Noita sandaaleja näkyi ihan kaikissa väreissä, joten näin reissun aikana varmasti koko väriskaalan. Ja onhan ne kyllä kivat, ei siitä mihinkään pääse. Samoin tuo Tote bag.


Mun mielestä Monacossa oli enemmän turisteja kuin pari vuotta sitten, vaikka ajankohta oli sama. Olin kuvitellut Saint-Tropeen paljon rauhallisemmaksi (don’t ask me why, en ole edes ikinä käynyt siellä) mutta siellä niitä turisteja vasta olikin.


Lapsiin suhtautuminen oli ihan erilaista kuin suomessa. Tää toki varmaan pätee moneen muuhunkin maahan. Hyvänä esimerkkinä, kun kirjauduttiin Saint-Tropezin hotelliin meidän huone upgreidattiin isompaan huoneeseen, koska meillä oli vauva. Kaikki tulee juttelemaan, kysymään nimeä ja ikää sekä leikittämään ja ihastelemaan. Oli se sitten vastaantulija kadulla, kaupan kanssa, hotellin työntekijä tai lentokenttävirkailija. Ja niin naiset kuin miehetkin


Ranskassa ollaan todellisia aikaoptimisteja. Heidän 5 minuuttia on 20 ja 20 minuuttia on 45. Tähän kyllä oppi aika nopeasti.


Ja ai niin, kaikilla oli pomerian, tai joku muu pieni koira, mutta noita pomerianeja näkyi eniten. Ja niitä kannettiin aina kädessä, ei talutettu.

xx Saara

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Ihanaista
Ihanaista,
Totta! Ihan samoja huomioita itsellä vaihtoajalta Ranskassa.
nouw.com/ihanaista