What I eat in a day

Laitoin joskus kauan aikaa sitten Instagramissa kyselyä postaustoiveista ja useamman kerran ehdotukseksi tuli ruokapäiväkirja.

Mä olen syönyt aina suhteellisen terveellisesti. Toki välillä olen oikea sokerihiiri, mutta yleensä kotona tekemäni ruoka on perusterveellistä eikä ulkona syömäni ruokakaan yleensä sieltä epäterveellisemmästä päästä ole. Raskaana kaikki tämä kääntyi päälaelleen ja pahoinvoinnin takia söin oikeastaan juuri sitä mitä teki mieli (ja mikä pysyi sisällä) vähät välittämättä terveellisyydestä. Samoin imettäessä etenkin aluksi kun tuntui, että energiantarve oli todella suuri. No siitä ne ruokailutottumukset sitten tasottui pikkuhiljaa ennalleen, mutta mä en tiedä mitä viime vuoden loppupuolella kävi. Mä jotenkin havahduin yhtäkkiä siihen miten epäterveellisesti syönkään. Saatoin syödä päivittäin suklaata tai muita herkkuja, kasviksia söin todella vähän ja saatoin syödä ensimmäisen kerran päivässä klo 14 mikä sitten usein kostautui illalla... to name a few. Muutenkin ”oikea” lämmin ruoka maistui huonosti ja saatoin korvata lounaan suklaapatukalla. Siis sellainen rytmi ja ruokavalio mikä minulle oli todella epätyypillinen. Se ei niinkään näkynyt kropassa ulkoisesti vaan enemmänkin tuntui sisäisesti ja vaikutti jaksamiseen ja vireyteen.

Mä olen viimeksi (ja tämän yhden ainoan kerran) ollut tarkemmalla ruokavaliolla ehkä 5 (?) vuotta sitten ihan siitä syystä, että halusin nähdä mitä sillä voi saada aikaan. Olin tällöin kolme kuukautta todella tiukasti ruokavaliota noudattaen ja siis wau, kyllähän se toimi. Paino ei juuri liikahtanut suuntaan tai toiseen, mutta kehonkoohtumus ja se miltä kroppa näytti, muuttui täysin.

Maaliskuussa otin yhteyttä mun pt:hen kenen asiakas olen ollut jo vuosia (myös tuolloin 5 vuotta sitten) ja pyysin häntä laatimaan mulle ruokavalion. Mulle tärkeää on se, että ruokavalio sisältää just niitä juttuja mistä itse tykkään ja mitä itse myös haluan syödä tai normaalisti syön. Ja tätä kyseistä ruokavaliota olen tainnut noudattaa nyt noin kuukauden. En kylläkään ihan niin tarkoin, muutama viinilasillinen ja herkkupäiväkin on mahtunut mukaan, mutta suurinpiirtein kuitenkin. Usein myös sosiaaliset tilanteet tekevät poikkeuksen, mutta tämän hetkisessä tilanteessa tätä on aika helppo noudattaa. Päivät toistavat samaa kaavaa, oikein ketään ei tule nähtyä eikä myöskään tule syötyä ulkona. Jokainen päivä ei tietenkään ole ihan samanlainen, yritän varioida parhaani mukaan jotta en kyllästy, mutta alla nyt esimerkki yhden päivän ruokailuista. En lisännyt mitään määriä sillä ne ovat niin yksilöllisiä.

(And just so you know - nää postauksen kuvat ei liity millään tavalla mun tän hetkiseen ruokavalioon haha)


Aamiainen

Pari ruisleipäviipaletta päällä kananmuna, avokadoa, kasviksia, kalkkunaa

Lounas

Jauheliha/Kana

Riisi/Pasta

Kasviksia

Välipala

Smoothiebowl marjoista, soijaproteiinijogurtista, banaanista, maapähkinävoista ja kookosjuomasta sekä kourallinen granolaa

Illallinen

Sama kuin lounas, mutta esimerkiksi päivinä kun en treenaa jätän hiilarit aterialta pois

Iltapala

Smoothie (samantyylinen kuin välipalana)


Lisään aterioihin lorauksen myös hyviä rasvoja. Tämän lisäksi juon kahvia 2-3 kertaa päivässä ja pyrin juomaan paljon vettä. Rakastan kaikkea makeaa joten tuo sokerin pois jättäminen on ollut mulle ehkä vaikeinta. Mutta toki herkkupäivät pysyvät mukana edelleen.


xx Saara

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Kirjoita kommentti...
IP: 82.99.3.229