When in Monaco - huomioita Rivieralta

Oikeastaan melkein mihinkään sisätiloihin ei pääse ilman maskia. Varmasti ihan normaali käytäntö etenkin Etelä-Euroopassa atm, mutta Suomessa kun tähän ei ole tottunut niin kylläpä tuntuu tukalalta etenkin tuolla lähes 30 asteen helteessä. Muutamassa ravintolassa on mitattu kuume sinne mentäessä ja useissa paikoissa jonotuskäytöntä on todella tarkkaa. Esimerkiksi Starbucksin tiskille pääsi ainoastaan yksi kerrallaan, muut odottivat reilusti taaempana. Käsidesi löytyy jokaiselta ovelta.

Kaikilla lapsen omaavilla on Babyzen Yoyot ja niiden koko värikirjo onkin näkynyt Monacon kaduilla.

Joka toisella naisella on jalassaan Hermesin Oran sandaalit ja kädessä Diorin book tote bag. Toinen kuuma trendi selkeästi täällä oli myös moniväriset kuviolliset liehuvat pitkät maximekot.

Tupakointi on mun mielestä hävinnyt lähes kokonaan Suomen katukuvasta, mutta täällä se on edelleen todella normaali näky. Äidit vetää röökiä aurinkotuolissa kun lapset leikkii altaassa.

Riviera on huomattavasti hiljaisempi kuin edelliskesinä mikä ei kyllä haitannut yhtään. Ravintoloihin mahtuu ilman pöytävarausta ja aurinkotuoleissa on varaa mistä valita. Muut turistit ovat lähinnä ranskalaisia.

Joka kerta täällä ollessa ihmetyttää ranskalaisten huono englanninkielen taito. Kommukointi osassa paikkaa oli todella haastavaa kun yhteistä kieltä ei tuntunut löytyvän.

Autot ei todellakaan pysähdy ennen suojatietä vaikka olisi rattaiden kanssa. Siinä sai tovin sitten aina odotella, että pääsi ylittämään tien.

Autoista kaikkein eniten näkyi sellasia pikku Smartteja. Toisaalta en kyllä ihmettele, koska kadut täällä ovat todella kapeita.

Monacon kuuluisa Casinon aukio oli remontoitu ja näyttipä vain upealta!

Monaco olet ihana

Tänään matka jatkuukin sitten kohti Cannesia.

xx Saara

Tykkää-merkinnät

Kommentit